יום שלישי, 1 באוגוסט 2017

עוגת פחזניות במוס שוקולד חלב ונוגט - הכי טעים שיש!!

את העוגה הזו טעמתי באחת הקונדיטוריות הקרובה למקום מגוריי והיא הפתיעה אותי,לטובה כמובן :-)
כשבתי הצעירה חזרה מטיול של שבועיים בחו"ל, החלטתי לפנק אותה עם העוגה הזו שיש בה את כל מה שהיא אוהבת: פחזניות, קרם וניל ושוקולד חלב. המתכון לפניכם:

עוגת פחזניות במוס שוקולד חלב ונוגט

לבסיס העוגה - טורט וניל
2 ביצים מופרדות
1 כפית תמצית וניל
60 גרם סוכר (1/4 כוס + כף)
60 גרם קמח מנופה (1/2 כוס פחות כף)
לפחזניות
50 גרם חמאה
1/2 כוס מים
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
1/2 כוס קמח
4 ביצים
250 מ"ל שמנת מתוקה
200 מ"ל חלב קר
1 קופסה אינסטנט פודינג וניל
למוס שוקולד חלב-נוגט
150 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד חלב
1 כף גדושה מלית נוגט
1 כף אינסטנט פודינג שוקולד
ציפוי קקאו מבריק

6 גרם ג'לטין + 30 מ"ל מים
110 מ"ל מים
90 מ"ל שמנת מתוקה
135 גרם סוכר
45 גרם אבקת קקאו

הכנה:
מוס שוקולד - נוגט - חלק 1
בסיר קטן מביאים שמנת לסף רתיחה ושופכים על השוקולד. מוסיפים את הנוגט ומערבבים היטב.מעבירים לכלי סגור ומקררים לילה במקרר או לפחות 4 שעות.

בסיס העוגה
מקציפים חלבונים עם סוכר לקציפה יציבה. מקפלים פנימה חלמונים, תמצית וניל וקמח מנופה.
יוצקים לתבנית משומנת בקוטר 24 ואופים כרבע שעה או עד שזהוב וקיסם שננעץ המרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים לגמרי.

פחזניות
שמים בסיר בינוני: חמאה, מים, סוכר, מלח ומביאים לרתיחה תוך ערבוב. מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים עד שהתערובת אחידה ונפרדת מדפנות הסיר. מעבירים למערבל עם וו גיטרה ומפעילים לשתים שלוש דקות על מנת לצנן מעט ולשחרר את האדים.
מוסיפים את הביצים, כשאחרי כל הוספה, מערבבים עד שהיא נטמעת לגמרי בבצק.
מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר 10 מ"מ ומזלפים על תבנית אפייה שטוחה במרחקים של 3 ס"מ זו מזו.
אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 20 דקות, פותחים את התנור לשחרור אדים וממשיכים לאפות עוד כחמש דקות. כשהפחזניות תפוחות ובעלות צבע זהוב-חום, מוציאים ומצננים.
ממלאים את הפחזניות: מקציפים יחד שמנת מתוקה, חלב ופודינג ומעבירים לשקית זילוף עם צנתר בעל חור קטן. ממלאים את הפחזניות ומקררים במקרר עד שהמוס מוכן.

מוס שוקולד - נוגט - חלק 2
מקציפים את התערובת הקרה יחד עם הפודינג למוס יציב.
ציפוי קקאו מבריק
ממיסים ג'לטין במים ומניחים בצד עד שהג'לטין סופח את כל המים.
בסיר בינוני מערבבים ומביאים לסף רתיחה את השמנת מתוקה, סוכר ומים.
שופכים פנימה את אבקת הקקאו בבת אחת ומערבבים עד שאין גושים. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים היטב. מסנננים את הנוזל לכלי נקי ומצננים לטמפ' החדר.

הרכבת העוגה
שמים את בסיס העוגה ברינג קוטר 26 המונח על צלחת הגשה שטוחה. ומסדרים סביבו שקף לעוגה. מורחים שכבת מוס בגובה של ס"מ על בסיס העוגה.
טיפ: אפשר להעביר את המוס לשקית זילוף (אין צורך בצנתר) אלא פשוט לחתוך פתח של כ-2 ס"מ ולזלף על פני הבסיס.

מעל מסדרים את הפחזניות בצפיפות. שופכים או מזלפים את שאר המוס מעל הפחזניות ומיישרים. מעבירים להקפאה של שעתיים לפחות.
מחלצים את העוגה מהרינג ומצפים אותה בציפוי המבריק. שומרים במקרר.

אין תגובות:

פרסום תגובה