יום חמישי, 19 בפברואר 2015

עוגת גבינה כמו בקונדיטוריה בקלי קלות

אני משוגעת על עוגות גבינה, אפויות, קרות, עם פירורים, בשילוב עם פרי או שוקולד, ריבת חלב, ג'לי - you name it        
אבל הכי הכי את אלו העטופות בשמיכת שמרים רכה וריחנית עם ניחוח של וניל וגרידת לימון.
נראות כמו מיליון דולר מצד אחד ונמסות בפה מצד שני..
מאז שגיליתי את הבצק שמרים-עלים של מעדנות, המלאכה הפכה לקלה במיוחד והבצק המושלם הוא נהדר לכל מלית טעימה.
אני באופן אישי מחזיקה במקפיא חבילה כזו, על כל "צרה" שלא תבוא. כמובן שיש להעבירו למקרר לילה לפני השימוש.



לשתי עוגות
חבילת בצק שמרים עלים של מעדנות








מלית גבינה:
500 גרם גבינה לבנה 5% או שילוב עם ריקוטה
100 גרם סוכר (חצי כוס)
חבילת אינסטנט פודינג וניל
25 גרם קמח (2 כפות גדושות)
גרידת חצי לימון או תפוז
לשים את כל חומרי המלית בקערה ולערבב הכל יחד עם מטרפה ידנית

את הבצק יש לפתוח (מגיע מרודד ומגולגל כמו בצק עלים) על משטח העבודה ולחלק לשניים. 
כל מלבן יהפוך לעוגה.
את המלבן מסמנים בשלושה חלקים. את שני החלקים החיצוניים חותכים עד לתחילת החלק האמצעי לרצועות בעובי של 2 ס"מ.
את המלית שמים כגבעה נחמדה בחלק האמצעי של המלבן ואז בקלות מעבירים רצועה מימין ורצועה משמאל בצורה אלכסונית מעל המלית.


אחרי התפיחה (עד שמכפיל את הנפח, גם קצת פחות זה בסדר) מברישים בביצה טרופה. אני אוהבת לפזר גם סוכר גבישי (לא חובה). אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כחצי שעה. העוגה מוכנה כשהיא מקבל תגוון חום זהבהב. אפשר להבריש בסירופ סוכר או רק לפדר באבקת סוכר. מגישים בטמפ' החדר. שומרים במקרר. אפשר גם להקפיא עד חודש בכלי סגור. הטעם המעולה נשמר.



אין תגובות:

פרסום תגובה