יום שבת, 26 באוקטובר 2013

עוגת בננות, אגוזים וקוקוס טבעונית

עם גדילת מספר הטבעוניים במשפחה, הוצב בפני אתגר להכין להם עוגות נטולות מוצרי חלב וביצים. בתור אחת מהדור שאם אין חמאה, קצפת או קצף בעוגה, זו לא ממש עוגה, התחלתי לחרוש את הרשת על מנת למצוא רעיונות טעימים, וביננו, גם למצוא פתרון לבננות ששכבו בסלסלת הפירות והיו קרובות לנפוח את נשמתן.
מסתבר שהטרנד הטבעוני נמצא וזמין ורק מתעצם מיום ליום. בחרתי מתכון שיעזור לי להשמיש את הבננות מהסלסלה ולאחר עיון מעמיק במבחר האגוזים שבמקפיא שדרגתי את המתכון עפ"י חומרי הגלם שהיו לי. הדבר היחיד שהייתי צריכה לרכוש היה חלב סויה, אך גם חלב קוקוס או חלב שקדים (חדש על המדפים) עושים את העבודה מעולה.
תמיד יש לי חלב קוקוס במזווה, אך מי שמעדיף חלב סויה ולא רוצה לקנות קרטון של ליטר, ישמח לדעת כי ניתן לקנות חלב סויה באריזות אישיות של שלישיה (אלו עם הקש) ואז אפשר להשתמש באחת מהן, ואת שתי האריזות הנוספות יכולות להמתין לתורן.
עוגת בננה-אגוז טבעונית
חומרים לשתי תבניות אינגליש חד פעמיות
או אחת גדולה, או תבנית עגולה קוטר 24
1.5 כוסות קמח רגיל או כוס קמח רגיל וחצי כוס קמח מלא
1/2 כוס אגוז מלך טחון (יש לקנות מוכן, אך אפשר לטחון לבד)
3 כפות גדושות קוקוס טחון
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
3/4 כוס סוכר חום דמררה
1/4 כוס סירופ מייפל
1/3 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס חלב קוקוס/סויה/שקדים
3-4 בננות בשלות
1/2 כוס שקדים פרוסים לקישוט
הכנה:
ההכנה פשוטה מאוד. מערבבים את כל היבשים יחד ואת כל הרטובים יחד ואז מאחדים בין התערובות. אין צורך להקציף כלום (אין ביצים - זוכרים?) והמיקסר נשאר נקי.
בקערה גדולה מועכים את הבננות ומוסיפים שמן, חלב סויה, סירופ מייפל, סוכר ותמצית וניל. מערבבים היטב.
בקערה בינונית שמים את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, קוקוס ואגוז טחון. בעזרת מטרפה ידנית מערבבים יחד את החומרים.
שופכים את היבשים לקערת הרטובים ומערבבים עד שאין גושים.
מעבירים לתבנית ומפזרים מעל שקדים פרוסים.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כחצי שעה.

אין תגובות:

פרסום תגובה