יום שלישי, 15 באוקטובר 2013

אלפחורס כמו בארגנטינה


הפעם אין סיפור, אלא רק מתכון לעוגיות אלפחורס טעימות במיוחד. כל אחד יכול להכין אותן והן הכי טעימות ביום שלמחרת ההכנה. לא צריך יותר לפנטז על העוגייה המושלמת הזו, או לחפש קונדיטוריה שמוכרת אותן, פשוט מכינים אותה לבד בבית, במטבח שלכם. אז רוצו למטבח ואל תשכחו לספר לי איך יצא.

לבצק פריך:
מערבבים יחד (במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון):
200 גרם חמאה
120 גרם אבקת סוכר
3 חלמונים
1 כף ברנדי
גרידת לימון
וניל
לקערה נוספת מנפים יחד את היבשים:
160 גרם קורנפלור
240 גרם קמח
4 גרם סודה לשתייה
8 גרם אבקת אפייה
מילוי:
1 מיכל ריבת חלב
1/2 כוס קוקוס טחון

מוסיפים את היבשים לרטובים ומחברים עד קבלת בצק. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה.
מרדדים לעלב בעובי 3-4 מ"מ וקורצים עיגולים. אופים את העיגולים כ-10 דקות ב-175 מעלות עד שמזהיבים קלות בלבד. מצננים היטב.
מסדרים את העוגיות בזוגות. תשתדלו שהגודל של כל זוג יהיה זהה.
מעבירים ריבת חלב לשקית זילוף ומזליפים במרכז עוגיה אחת (מתוך הזוג). מכסים בעוגיה השניה.
* כמות ריבת החלב צריכה להיות מספקת על מנת שבזמן שסוגרים את העוגיה, ריבת החלב תגיע עד הקצה.
את הקוקוס הטחון שמים בכלי שטוח ובו מגלגלים כל עוגיה. הקוקוס ידבק לריבת חלב.
שומרים בכלי אטום ואם תוכלו להתאפק, עדיף להגיש רק למחרת כי טעמן משתבח.



אין תגובות:

פרסום תגובה