יום חמישי, 29 באפריל 2010

36 עוגיות מדליין ואמא מצטיינת אחת

לאחר יומיים מתישים של מבחן מעשי עם שני בוחנים חמורי סבר ממשרד התמ"ת, אפשר להגיד שסיימתי את הקורס ובהצטיינות.
בטקס קצר, אך מרגש, נקראנו היום אל אחד מהאולמות הרבים של מלון תדמור.  ישבנו באולם "אתרוג" ורשמנו משוב על הקורס והמדריך.  לאחר מכן, המדריך המהולל, נשא מילות סיום (אך לא פרידה) והחל לחלק לנו את תעודות הגמר מטעם ביה"ס. שלוש תלמידות קצרו מדליות זהב, היא מדליית ההצטיינות של הקורס, ואני אחת מהן, איזה כבוד!! מרב התרגשות לא הצלחתי אפילו לסמס זאת לכמה אנשים חשובים; אצבעותיי רעדו על מקשי הסלולרי.
בנותי קיבלו את הבשורה בשמחה רבה והחברים פירגנו מפה עד יפן. אבל זו שהצלחתי לשמח במיוחד הייתה בתי הקטנה שענדה לה בכיף את המדליה ולא הפסיקה לפזז: "יש לי אמא מצטיינת.."

המתכון המוגש לכם הפעם הינו מתכון לעוגיות העונות לשם מדליין. מקורן בצרפת והן נימוחות וספוגיות עם ארומה בולטת של חמאה. הכנתי את העוגיות במבחן בגירסת הפרווה וכשהגיעו המשפחות והחברים לראות ולטעום, הן נחטפו.  עוגיות אילו אהובות במיוחד על בנותי (גם עלי) ודורשות תבנית שקעים מיוחדת בצורת צדף. שנים קיבלנו אותן ארוזות בקופסת פלסטיק מרובעת מארה"ב, אך כעת, כשיש לי את התבנית המיוחדת, אני יכולה להכין אותן בעצמי.

 
עוגיות מדליין
מתכון זה מניב כ-36 עוגיות
חומרים:
110 גרם חמאה מומסת, לא חמה
1 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
3 ביצים
2/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל

הכנה:
לערבב קמח, אבקת אפייה ומלח בקערה.
להקציף ביצים וסוכר עד שהמסה משלישה את נפחה. להוסיף וניל.
לנפות קצת מתערובת הקמח אל הביצים המוקצפות ולערבב בעזרת מרית. להוסיף את שאר הקמח ולקפל בעדינות. 
לא לערבב יותר מדי על מנת שהמסה לא תשבר.
לשפוך מעט מתערובת הביצים והקמח לחמאה ולערבב. לשפוך חזרה אל קערת הביצים בשלוש פעמים ולערבב בעדינות עד קבלת מסה אחידה וחלקה.
לצנן את המסה במקרר לפחות חצי שעה, אך רצוי מספר שעות.
את תבנית השקעים המיוחדת יש צורך לשמן (הכי קל עם שמן ספרי)  ואפשר גם לקמח טיפה ואז להזליף לכל שקע כף מהבלילה.
העוגיות נאפות בחם של 190 מעלות 11-13 דקות עד שדפנות העוגייה משתזפות מעט והעוגייה עצמה עדיין בהירה. יש להיזהר מאפיית יתר כי אז העוגיות יתייבשו.
להפוך את התבנית על השיש ולתת לעוגיות ליפול. במידה וצריך לעזור להן, ניתן לשחרר גם בעזרת קצה של סכין (לא חדה שלא לשרוט את התבנית).
לצנן את העוגיות ולשמור בכלי סגור.  לפני ההגשה ניתן לפדר באבקת סוכר.  אני מגישה אותן בלי.



תגובה 1:

  1. דליה פאי-לה!!!
    נשמה!! מזל טוב וכל הכבוד... האם לא אמרתי לך שבטוח שתסיימי בהצטיינות?????????
    אין עלייך... מי שאוהבת לאפות כמוך-חייבת להיות מצטיינת!!!
    לצערי לא יכולתי להגיע לבחינה כי הייתי עם איילת בפראג..[היום חזרנו]..
    המשיכי להצטיין מתוקה שלי-תרתי משמע- ולאפות עוגות ועוגיות מטריפות!!
    נשיקות
    אוהבת ומפרגנת מפה ועד הירח ובחזרה....[יותר רחוק מיפן]..........
    בת דודתך
    אילנה

    השבמחק