יום שבת, 13 בנובמבר 2010

סדנא" נאמבר 1" עברה בשלום ובהצלחה

היום התעוררתי בשבע בבוקר עם התרגשות של ילדה קטנה שמחכה שהדודה מאמריקה תדפוק כבר בדלת ותכנס עם המזוודות המלאות במתנות והפתעות.

אחרי שהילדות הלכו לבית הספר והמטבח התפנה התחלתי בהכנות המוקדמות: בצק פריך( שיתקרר לו בינתיים), פינוי השיש מחפצים לא נחוצים, ניקיון יסודי של המטבח, כולל שטיפת ריצפה (השקעתי..), ארגון כלי העבודה וחומרי הגלם בהם תכננתי להשתמש, עוד "ויש" בשירותי האורחים, מקלחת זריזה, קצת צבע על הפנים, הזלפת בושם ולא לשכוח לנשום.

הדודה מאמריקה לא באמת הגיעה, אך במקומה, בשעה 9 בדיוק, דפקו בדלת חמש נשים מקסימות (להלן "הבנות"), חלקן הכרתי קודם וחלקן לא, שבאו להשתתף בסדנת האפייה הראשונה שלי.
אז לפני הכל, ורדה, איריס ק., אמה, איריס י. ופרידה - תודה רבה שהגעתן. הנעמתן לי את הבוקר ואני מקווה שזה היה הדדי.

כולן הגיעו מצוידות במחברת וכלי כתיבה ואני הרגשתי כמו קנקן מלא שמחכה שיתחילו לרוקנו. ובאמת תוך כדי עבודה והדגמות, שלפתי מידע ודיברתי על נושאים שונים הקשורים לעולם האפייה החל מחנויות מתמחות השוות ביקור, דרך איזה לקקן (מרית) לבחור ועד לסוגי מערוכים, תנורים ושקיות זילוף.

הסדנא הייתה משולבת מהדגמות שלי ועבודה עצמאית של הבנות שנהנו מחדוות יצירה והכינו דברים, חלקן בפעם הראשונה, והכל בהצלחה ובמקצועיות מעוררת התפעלות.

עייפות אך מרוצות קינחנו בפינת האוכל עם טעימות לצד כוס קפה.
הבנות נפרדו ממני וחזרו הביתה מצוידות בפאי בנופי  וטארטלטים אישיים עם קרם שנטילי ופירות טריים.
את הפאי בנופי (מתכון הודי המשלב בננות וטופי) הכרתי לראשונה בלימודי בתדמור וזו הגרסה שלימדתי היום.
באינטרנט מצאתי גרסאות רבות ושונות לאותו מתכון. הקישור הוא למתכון שונה ממה שלימדתי אך נראה לי מעניין וטעים (אני בעד גיוון).

אחרון חביב: מתכון לבצק פריך בסיסי שמתאים להמון דברים; בסיס לעוגות פאי ועוגיות רידוד מסוגים שונים.
כשזה מגיע לבצק פריך זכרו שני דברים חשובים: בצק פריך אוהב קור ולא אוהב שנוגעים בו יותר מדי. (אני אישית מכירה כמה אנשים כאילו..)
את המתכון הזה תוכלו לזכור בע"פ, אבל תצטרכו משקל ביתי להכנתו.
שמו הידוע והבלתי מעורער הוא: "1 2 3"
וזה אומר:
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
300 גרם קמח
1 ביצה מהמקרר (זוכרים? אוהב שקר לו)
קורט מלח
כפית תמצית וניל

אגב, כמות זו מספיקה לשתי תבניות פאי בגודל 24. אפשר לשמור את הבצק במקרר 4-5 ימים או במקפיא חודשיים שלושה. אפשר גם להכין חצי כמות ואז את הביצה צריך לטרוף מראש ולהשתמש בחצי מהכמות.

הכנה:
לקערת המיקסר עם וו גיטרה מכניסים חמאה, סוכר, מלח, וניל
מפעילים עד שהחמאה מתרככת קצת
מוסיפים ביצה ושוב מפעילים עד שנספגת בחמאה - כמה שניות בלבד
מוסיפים את הקמח בבת אחת ומפעילים עד שנוצרים פירורים. זהו!!
שופכים הכל על השיש ומאחדים את הפירורים ביד לגוש. לא ללוש!! לא לעבד!!
מכניסים לשקית ניילון ומשטחים לצורת פיתה (זה עוזר אח"כ ברידוד)
מקררים כשעה לפני השימוש.

סופ"ש נפלא!






אין תגובות:

פרסום תגובה