יום ראשון, 6 בפברואר 2011

מימונס - היה שווה לחכות

לפני כחודש שנת 2011 נעמדה בפתח ועדיין לא סיכמתי לכם את 2010.
לשמחתי הייתה זו עבורי שנה מבורכת, מלאה בעשייה וביצירה, בדיוק כמו שאני אוהבת. אז מה היה לנו בעצם?
סיום לימודי קונדיטוריה, משרה בקונדיטוריה הכי שווה בהרצליה, מכירת עוגות (מכל הסוגים) מהבית וגולת הכותרת הן סדנאות האפייה שהתחלתי להעביר מהבית.
אכן כייף אמיתי!!
במהלך השנה האחרונה יצא לי לבקר בלא מעט חנויות מתמחות בנושא קונדיטוריה, ואין לנו במה להתבייש. לצערי ברובן המחירים לא זולים והמרחקים לא קצרים. אף על פי כן פרגנתי לעצמי פעם בכמה שבועות להתביית על אחת מחנויות אילו ולהגדיל את המלאי הביתי, אם זה בתבנית חדשה, אבקת נוגט, בצק סוכר, שקיות זילוף ועוד מיני גודיס.
עד כמה שמחתי כשקראתי בעיתון על חברה, שלא הכרתי עד כה, שתספק לסופרמרקטים מוצרים לאפייה. לא רק מוצרים שכבר קיימים בחנויות (קמח, אבקת אפייה, פודינג וכיוב') אלא גם מבחר עצום של מוצרים נוספים שעד כה לא נכללו על מדפי הסופר שעל יד הבית.
חברת מימונס, שהיא במקורה חברת תבלינים, הרימה את הכפפה הכל כך חשובה לאוהבי האפייה, ואת מוצריה אני מוצאת לא רק במגה, אלא גם בטיב טעם ובמינימרקט ע"י הבית.
בשמחה רבה ניסיתי כמה מהמוצרים ואשמח לספר לכם שממרח השוקולד טעים ושוקולדי ומתאים בול למאפי שמרים. גם מלית הדובדבנים עשתה עבודה נהדרת כשצירפתי אותה לעוגת שמרים עם קרם גבינה, מארז כדורי השוקולד גורם לאושר רב לבתי עילי כשאני מביאה אותו הבייתה. היא מכינה את הכדורים הטעימים בכמה דקות והם נחטפים ע"י דיירי הבית. פודינג וניל עדין בטעמו ומאוד מוצלח, ממבחר התמציות רכשתי את תמצית הקפה, אך שמתי עיין גם על תמצית הוויסקי.. הקמח ללחם הוליד חלות מצוינות ועוד היד נטויה.
אני חושבת שגולת הכותרת היו וופלים חלולים שמגיעים במארז של 20 יחידות. הכנתי קרם שנטילי (מתכון למטה) ומילאתי אותם. האורחים התלקקו!!  מעבר למוצרים הרבים והמגוונים ניתן למצוא גם כלים, תבניות וספרי אפייה.
אני אומרת לכם - זו חגיגה אמיתית!!
באתר החברה תוכלו להתרשם מהמוצרים ולפגוש בכמה מתכונים. שווה בדיקה!
וופלים למילוי או לנישנוש

בחודש שעבר הוזמתי להשתתף כשופטת ב"מוצר השנה". מספר מוצרים של חברת מימונס קישטו את השולחן (כן, האריזות מאוד מרשימות). עקב ניסיוני הטוב עם המוצרים הם זכו לניקוד גבוה מבחינתי.
השורה תחתונה: שווה לנסות ואל תשכחו לספר לי חוויות...

קרם שנטילי
קרם זה מבוסס על קרם פטיסיאר אליו מצרפים שמנת מתוקה מוקצפת.
נתחיל עם קרם הפטיסיאר:
250 מ"ל חלב
מקל וניל חצוי
60 גרם חלמון (3 חלמונים)
50 גרם סוכר
25 גרם קורנפלור
25 גרם חמאה
הכנה:
לשים בסיר חלב + וניל ולהביא לרתיחה
בזמן שהחלב על האש לטרוף חלמונים היטב עם הסוכר ואח"כ עם הקורנפלור
כשהחלב רותח לשפוך כחצי כוס חלב לחלמונים ולערבב היטב.
כשהחלב שוב רותח להחזיר אליו החלמונים, דרך מסננת,  ולערבב כל הזמן עד שהקרם הופך סמיך
להוריד מהאש ולטרוף את החמאה פנימה
להעביר לכלי עם מכסה, להניח ניילון נצמד על הקרם (צמוד למניעת אדים), לכסות במכסה ולקרר
400 מ"ל שמנת מתוקה קרה מאוד
40 גרם אבקת סוכר
20 גרם אינסטנט פודינג וניל
הכנה: להקציף את השמנת עם הסוכר והפודינג לקצף יציב

כשהקרם פטיסיאר קר, לפתוח אותו עם מטרפה ולקפל פנימה את הקצפת.
מה קיבלנו? קרם שנטילי טעים טעים!  הקרם נשמר במקרר 3-4 ימים.

עם הקרם הזה אני ממלאה עוגות קרם, מזלפת על פאים לפני שמסדרת פירות טריים, יוצקת על פבלובה אוורירית וכפי שציינתי למעלה, גולת הכותרת: ממלאה את הוופלים החלולים של מימונס (רצוי להעזר בשקית זילוף), מצננת ומאכילה את אהוביי. 
כמה פשוט ככה מוצלח!

אין תגובות:

פרסום תגובה