יום רביעי, 6 באפריל 2011

את הכי אחותי

אחות אחת יש לי, שמה אורה. אורה בחרה לקבוע את מושבה אי שם מעבר לאוקינוס. עקב אילוץ מרכזי זה, אנו מתראות פעמיים בשנה, שזה מבחינתי לפחות עשר פעמים פחות מדי ובלשון המעטה.
השבוע חגגה יום הולדת ויסורי נבעו לא רק מהמרחק והבחירה המתפשרת לאחל לה מזל טוב בטלפון, אלא גם מפני שלא יכלתי לשמח אותה בעוגת יום הולדת ראויה.
ואם הייתי צריכה לבחור את העוגה לאירוע, הייתי נתקלת בבעיה. למה? אספר לכם.
לפני כן אקדים ואציין שקרין גורן, למשל, הקדישה את פאי האגסים שלה לאחותה דנה ואני משערת שעוד שפים הקדישו מתכון לבן משפחה אהוב.
אז מה הבעיה אתם שואלים? איך אפשר להקדיש מתכון אחד ומיוחד לבן אדם כה רבגוני?
עוד בצעירותה הייתה מכורה לעוגה האוסטרית "עוקץ הדבורה". כשבגרה קצת נדדה למחוזות עוגת "קצף וקצפת". חלפו עוד כמה שנים וערגתה התמקדה בעוגת ריבה וקוקוס.
והיום? מה קורה היום? היום לטענתה היא בדיאטה. אך מהי דיאטה מול כל אותם ענני קצף וקרמים בגוונים של שוקולד וחלב? בצק פריך נימוח או לחילופין, בצק שמרים שנמס בפה? האם אפשר בכלל להשוות את פריכיות האורז למזון של הנפש?
אני יודעת שאם היינו זוכות לחגוג יחד את היום המאושר, ולו רק בגלל שאין לנו יותר מדי הזדמנויות לבלות זו בחברת זו, הייתי מכינה לה "אחת מכל סוג". איך אומרים אצלנו? שיהיה!
אז אורה, הפוסט הזה מוקדש לך באהבה ואם תרצי הוא יהיה מתנת יום ההולדת שלך (לפחות עד שאגיע למחוזותיך).

התלבטתי קשות עם איזה מתכון לקנח פה. אני חושבת שלהכניס אות כולם יחד זה "טו מאצ'".
ההחלטה נפלה על העוגה שאף פעם לא נמאס לך ממנה. אמא שלנו (mother) הכינה אותה בעיניים עצומות והיא הייתה פשוט... ללקק את האצבעות. לחלוטין בקטגוריית העוגות שקל ליישר אותן.

מרובעי ריבה וקוקוס
חומרים:
200 גרם חמאה
2 כוסות קמח רגיל
1 כפית אבקת אפייה
כף וחצי סוכר
3 חלמונים
2 כפות מיץ תפוזים או ברנדי
**********
ריבה טובה
**********
3 חלבונים
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
150 גרם קוקוס
*תבנית מלבנית בערך 30 על 40 ס"מ
הכנה:
לחמם תנור ל-180 מעלות.
לשים במעבד מזון את החמאה, הסוכר, הקמח, מיץ תפוזים וחלמונים ולעבד לבצק.
לשטח את הבצק בתבנית מלבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.
לשים במקרר לחמש דקות.
לדקור בצק עם מזלג ולאפות עד שהבצק מזהיב: רבע שעה עד 20 דקות.
בינתיים להקציף חלבונים עם סוכר. כשהקצף יציב לקפל פנימה תמצית וניל ואת הקוקוס.
להוציא תבנית מהתנור ולמרוח על הבצק שכבת ריבה נדיבה.
מעל שכבת הריבה למרוח את הקצף עם הקוקוס ולהחזיר לתנור לרבע שעה נוספת או עד שהקוקוס מקבל גוון שזוף.
לצנן ולפרוס לריבועים.
יומולדת שמייח!!!



אין תגובות:

פרסום תגובה