יום שני, 30 במאי 2011

תערובות מאוהבות

כקונדיטורית מעולם לא הרגשתי משיכה להושיט את ידי ולהכניס תערובת מוכנה לעוגה לעגלת הקניות שלי בסופר. באחת הפעמים בהן התלוותה אליי בתי לקניות, התחננה כי אסכים לקנות תערובת להכנת כדורי שוקולד. אז עשיתי אחד ועוד אחד וקבלתי: שקט לכמה שעות במקרה הטוב או זמן איכות עם הילדה במטבח במקרה הפחות טוב. הבנתי שאצא נשכרת ומאחר וגם המחיר התאים לי, רכשתי מארז שכזה של חברת מימונס. את חברת מימונס שיבחתי באחד הפוסטים הקודמים שלי ובעקבות ניסיוני האחרון יש לי הרושם שאני הולכת לעשות להם את היום!
אז בטח כבר הבנתם שכדורי השוקולד יצאו מעולים ומאז היו אורחי קבע אצלי במטבח. אמנם החלפתי את השמן שבמתכון בחמאה וקיררתי את התערובת לפני הגלגול, אך זה קרה כשאני בכבודי ובעצמי הכנתי אותם. בכל שאר הפעמים, כשבתי עמלה עליהם, היא השתמשה בשמן, כמו שכתוב, והם יצאו טעימים מאוד.

מאז כל פעם כשעברתי על יד מדפי מימונס בסופר, דאגתי לקחת לניסיון תערובת אחרת. עם הזמן כל התערובות, בלי יוצא מן הכלל, עברו אצלי  במטבח. חלקם אפילו יותר מפעם אחת. החלטתי לרכז את ממצאי ולהגיש אותם על מגש כסף לכם קוראי. אז שבו בנח, וקבלו ממני באהבה המלצות לתערובות מימונס, ובסדר עולה, עם שדרוגים משלי.

אבל שנייה לפני שנתחיל אני מצרפת קישור לעמוד התערובות באתר מימונס: http://www.maimons.co.il/products/mixes/ אז אם בא לכם להציץ לפני - וולקום!

תערובת הפנקייק הייתה חשודה מאוד בעיני, בעיקר מפני שדרשה תוספת של מים (או חלב) בלבד. מה עם ביצים? מה עם שומן? מה עם תמצית וניל? אז זהו! לא צריך את כל הנ"ל. זרמתי עם המתכון שכתוב על הערכה והופתעתי. הפנקייקים יצאו כל כך טעימים, תפוחים ויפים. ומפני שכל בני הבית אהבו וטרפו תוך דקות, רף הפחד ירד לאפס. בלילה המוח שלי נדד מערבה. דימיינתי את מסעדת הפנקייק האהובה עלי בניו יורק על מבחרה העצום. בבוקר קמתי עם תובנה שאם יש בסיס טוב אפשר לרוץ איתו הלאה והלכתי לנסות את פנקייק התפוחים, עליו פינטזתי כל הלילה.

הוספתי 3-4 כפות של מלית תפוחים מימונס לבלילה וגם חצי כפית קינמון.
טיגנתי את הפנקייק, על חמאה כמובן, עד שהשחימו. זמן הטיגון מתארך, אך לא בהרבה. ואז.. זילפתי סירופ מייפל מעל והתענגתי על כל ביס.
לדעתי גם מלית האוכמניות תניב פנקייקים סגולים וטעימים מאוד.

פתרון מושלם לחיפושי האינסופיים לעוגת וניל טעימה לציפוי בבצק סוכר הופסקו ברגע שניסיתי את עוגת הוניל של מימונס. היא טעימה, היא יציבה, קל לפסל ממנה, קלת הכנה אמרתי?. בקיצור מושלמת!! בסופ"ש האחרון פרסתי את עוגה ווניל האפויה לחצי, מרחתי שכבה נדיבה של קצפת ממותקת בשתי כפות ריבת חלב ומלמעלה הזלפתי ריבת חלב נטו בצורת סלסלה - basket weave. טרפו אותה לפני שהספקתי לצלם... אז נסו לדמיין : עוגת וניל עסיסית, קרם אוורירי בטעם משכר של ריבת חלב וקישוט מרהיב מלמעלה. הצלחתם?

עוגת שיש מעוטרת
את עוגת השיש המפורסמת שלי כולם מכירים. אני אופה אותה בתבנית קוגלהוף, זו עם הארובה באמצע. היא תמיד יוצאת  גבוהה ויפה וזוכה בעיטור של זיגוג משקית אבקת סוכר וכ-2 כפות מים או חלב. במצב רוח המתאים אני צובעת את הזיגוג ומוסיפה מיני קישוטים. לקישוט כאן בתמונה חתכתי מרשמלו ל-3 לרוחב וסידרתי כמו פרח. במרכז כל פרח הדבקתי סוכריה כסופה.
להכנת  עוגת השיש של מימונס גייסתי שתיים מבנותי. כל אחת קיבלה קערה ותערובת בצבע אחר והכינה את החלק שלה. אחר כך מיזגנו את שתי התערובות בשתי תבניות אינגליש קייק, כך שכל ילדה קיבלה עוגה משלה. הילדות היו מרוצות ביותר ואני זכיתי ברעיון לזמן איכות עם שתיהן, שאני בטוחה שאשתמש בו שוב בעתיד.

אחרונה חביבה אספר על תערובת הבראוניז. המתכון על האריזה קורא לביצים ושמן בלבד. אני התחכמתי והמרתי את השמן בחמאה מומסת ולאחר שהעברתי את התערובת לתבנית, פיזרתי מלמעלה כחצי כוס אגוזי מלך קצוצים גס. מאחר ועוגת בראוניז אופים אפייה קצרה, על מנת לשמור על עסיסיות העוגה, תוך חצי שעה מתחילת העבודה, הוצאתי מהתנור עוגה נפלאה, שוקולדית וסופר טעימה. מיותר לציין שמרגע שיצאה מהתנור כל בני הבית כאחד יישרו אותה עם כפית ועוד עוגה נעלמה כמו שהופיעה. 

אין תגובות:

פרסום תגובה