יום רביעי, 25 בינואר 2012

מי שמע על עוגת שיש לבנה?

בימים ההם, כשנסיוני הקולינרי שאף למטה, התבייתתי על עוגה נפלאה מהספר "עוגת השבוע" של פסקל פרץ, עמוד ראשון, כמדומני. מצאתי שיטה משלי להכנת העוגה והיא צלחה. לפיכך דבקתי בדרכי, גם אחרי שלמדתי את הדרכים המקצועיות בעולם האפייה שטענו אחרת.
מדובר בעוגת שיש בחושה.
המתכון קורא למרגרינה, אני המרתי בחמאה.
המתכון קורא להקצפת חמאה עם סוכר במיקסר ואני המסתי את החמאה במיקרו וטרפתי פנימה את הסוכר בעזרת מטרפה ידנית.
העוגה הוכתרה כזו שמכינים בפחות מ-5 דקות וכל פעם כשאחת הבנות נזכרה (ב10 בלילה) שלמחרת היא צריכה להביא עוגה לבי"ס, שלפתי את העוגה מהשרוול וכל הלילה הבית הריח מוניל.
בשלב די מוקדם ביקשו הבנות שאוותר על החלק השוקולדי ואשאיר את העוגה לבנה ומכאן הפך שמה מ"עוגת שיש" ל"עוגת שיש לבנה".
עוגה נפלאה זו מככבת עד היום, כאחת הפופולריות בבית. היא תמיד מצליחה, תמיד נימוחה ותמיד זוכה למחמאות.
מאחר והקצתי תבנית קוגלהוף במיוחד לעוגה הזו, יוצא שהיא זוכה להתקשט בזיגוג שצבעו משתנה בהתאם למצב הרוח. ורק להמחיש את הוורסטיליות הנה כמה דוגמאות של אותה גברת בשינוי אדרת:


פעם אני במצב רוח ורוד ולבבי

ופעם כחול ונוזלי




פעם לבנה עם חתיכות דובדבנים ופרוסות שקדים

ופעם מעוטרת בפרחי מרשמלו

השבוע החלטתי לעשות מעשה נועז ולצלם את המתכון של העוגה. האמת שזה די משעשע לסדר את כל המצרכים בצוותא, זה בהחלט מספק להם את יתרון ההכרות המוקדמת עוד לפני שמצב צבירתם משתנה.


מפגש הכרות ראשוני
חמאה מומסת, סוכר ושמנת חמוצה נפגשים
תמצית וניל אמיתי
והביצים.. - שימו לב התערובת כבר הצטננה מהשמנת החמוצה
עם הקמח ואבקת האפיה

ריסוס בשמן ספרי

התערובת הלבנה כבר בתבנית
מערבבים חלב ואבקת קקאו
וגם תערובת השוקולד כבר בפנים
יצאנו מהתנור
 
תראו כמה אני יפה

התקשטתי לכבודכם
מי אמר אני ולא קיבל?
 ולמתכון:
200 גרם חמאה
1 וחצי כוסות סוכר
1 מיכל - 200 מ"ל שמנת חמוצה או יוגורט או מעדן וניל
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפייה
1/3 כוס חלב או שוקו
2 כפות אבקת קקאו מנופה

 הכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אפייה עגולה עם ארובה או 2 תבניות אינגליש קייק
שמים חמאה בקערת פלסטיק או זכוכית גדולה וממיסים במיקרו
מוסיפים סוכר ומערבבים
מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים
מוסיפים תמצית וניל ומערבבים
מוסיפים ביצים ומערבבים
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד שהקמח נטמע כולו
מעבירים 2/3 מהתערובת לתבנית ומישרים
מערבבי חלב עם אבקת קקאו ומוסיפים לשליש הנותר של התערובת ומערבבים
שופכים את תערובת השוקולד מעל התערבות הלבנה, מעבירים סכין ליצירת מראה שיש
מכניסים לתנור החם ואופים כ-45 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש
*אם אתם אופים בתבניות אינגליש, זמן האפייה מתקצר
לאחר צינון הופכים את העוגה על צלחת הגשה, מכינים זיגוג מכוס אבקת סוכר ו-2 כפות מים או חלב ומזגגים את העוגה. ניתן לצבוע את הזיגוג בעזרת צבעי מאכל ולקשט בסוכריות, סוכר צבעוני או כל קישוט אחר. ניתן גם לזרות אבקת סוכר בלבד.

ואם דוקא בעוגת השיש הלבנה חשקינן, ותרו על החלק השוקולדי וצקו את כל התערובת לתבנית לקבלת עוגה לבנה, שבגלגול אחר יכולה להיות עוגת שיש למהדרין.

4 תגובות:

  1. העוגה נראית טעימהההההההההההההההההההה
    ואהבתי את הרעיון של ההכנה שלך
    אמנם אני אוהבת להקציף במיקסר, אבל זה מקורי ונחמד מה שעשית!:)

    השבמחק
  2. דליה העוגות מקסימות!!
    הוורודה פשוט יפיפייה!!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה ענבל. שבוע מקסים ומתוק לך :-)

      מחק