לקינוח עליו אספר היום יש אין ספור שמות. תמצאו אותו עונה לשם סופלה, פונדנט, וולקנו ולבה. האמת היא שמדובר בעוגת שוקולד פשוטה, סטייל בראוניז, שמכינים בכלים אישיים והייחוד שלה שהאמצע נשאר נוזלי ומכאן ההסבר לכמה מהשמות.
ההכנה דורשת מספר לא רב של מרכיבים, אך יש חשיבות לאיכות שלהם. אני מקפידה להשתמש בחמאה ובשוקולד מריר איכותי. המרקם של העוגה המוכנה הוא דחוס ולכן מנה אישית היא די והותר, אפילו לגרגרנים שביננו. ניתן להשתמש ב"קוקוטים" או במנז'טים. אם בחרתם באחרונים שימו אותם בתבנית שקעים על מנת שלא יאבדו את צורתם.
סופלה שוקולד
ההכנה דורשת מספר לא רב של מרכיבים, אך יש חשיבות לאיכות שלהם. אני מקפידה להשתמש בחמאה ובשוקולד מריר איכותי. המרקם של העוגה המוכנה הוא דחוס ולכן מנה אישית היא די והותר, אפילו לגרגרנים שביננו. ניתן להשתמש ב"קוקוטים" או במנז'טים. אם בחרתם באחרונים שימו אותם בתבנית שקעים על מנת שלא יאבדו את צורתם.
קוקוט |
ל-12 יחידות (אני השתמשתי בקוקוטים)
חומרים:
250 גרם שוקולד מריר איכותי חתוך לקוביות
200 גרם חמאה
5 ביצים
כוס וחצי פחות כף (200 גרם) קמח מנופה
1 כוס (200 גרם) סוכר
חומרים:
250 גרם שוקולד מריר איכותי חתוך לקוביות
200 גרם חמאה
5 ביצים
כוס וחצי פחות כף (200 גרם) קמח מנופה
1 כוס (200 גרם) סוכר
שוקולד לבן חתוך לקוביות (לא חובה)
הכנה:
שמים חמאה בסיר ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש.
שמים את השוקולד ומערבבים בעדינות עד שהמסה הופכת אחידה.
במיקסר עם וו הקצפה מקציפים ביצים שלמות עם סוכר עד שהתערובת הופכת בהירה ותפוחה מעט.
מורידים מהירות ומוסיפים לקערת המיקסר את תערובת השוקולד עד איחוד כמעט מלא.
מוסיפים את הקמח המנופה ומערבבים עד שנטמא בתערובת ואין גושים. מעבירים את התערובת לקוקוטים/מנז'טים או מה שבחרתם בעזרת שקית זילוף (או תקראו בטיפים על עוד שיטה). שמים קוביית שוקולד לבן במרכז כל כלי.
אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 8 דקות בדיוק. מוצאים ומצננים מעט.
ניתן להגיש חמים עם כדור גלידה וקצפת (כמו במסעדות) או, כפי שלמדתי השבוע מחברה וקונדיטורית, עם רוטב פירות יער.
הכנה:
שמים חמאה בסיר ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש.
שמים את השוקולד ומערבבים בעדינות עד שהמסה הופכת אחידה.
במיקסר עם וו הקצפה מקציפים ביצים שלמות עם סוכר עד שהתערובת הופכת בהירה ותפוחה מעט.
מורידים מהירות ומוסיפים לקערת המיקסר את תערובת השוקולד עד איחוד כמעט מלא.
מוסיפים את הקמח המנופה ומערבבים עד שנטמא בתערובת ואין גושים. מעבירים את התערובת לקוקוטים/מנז'טים או מה שבחרתם בעזרת שקית זילוף (או תקראו בטיפים על עוד שיטה). שמים קוביית שוקולד לבן במרכז כל כלי.
אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 8 דקות בדיוק. מוצאים ומצננים מעט.
ניתן להגיש חמים עם כדור גלידה וקצפת (כמו במסעדות) או, כפי שלמדתי השבוע מחברה וקונדיטורית, עם רוטב פירות יער.
טיפים:
- חשוב לנפות את הקמח מראש על מנת שיהפוך יותר אוורירי ויתמזג בקלות בבלילה ללא גושים.
- זמני האפייה משתנים בין תנור לתנור וכמובן גם תלויים בתוך מה בחרתם לאפות את הסופלה ומה קיבולת אותו כלי.
- אפשרי אך לא חייבים לשים קוביית שוקולד לבן לפני האפייה.
- לפני ההגשה מוציאים את העוגה מהמנז'ט/קוקוט.
- אפשרי וכדאי לפדר באבקת סוכר לפני ההגשה.
- אם הכנתם כמות גדולה, אין בעיה להקפיא בכלי סגור היטב עד חודשיים. לפני ההגשה מעבירים לצלוחית ומחממים במיקרו 30-40 שניות. מגישים חמים.
- את התערובת ניתן להעביר לקוקוטים גם בעזרת כלים המיועדים למזיגת בלילת פנקייק (כמו בתמונה)
יאמי
השבמחק