מחלבות גד מרחיבה את קטגוריית הגבינה למריחה ומשיקה סדרת גבינות חדשה. "גבינת שמנת "ניו יורק" רק 5 אחוז ,שומן עשירה מאוד
בסידן (400 מ''ג סידן ל-100 גרם), וכוללת 4 טעמים במתכון חדש: ירקות,
טבעי, בזיליקום וזיתים. שלפתי את זו בטעם טבעי והכנתי קרם גבינה עשיר וטעים איתו
מלאתי עוגת שמרים. זהו מתכון מנצח לעוגת שמרים רכה ומעלפת שלא תפסיקו לישר.
המתכון לבצק מספיק לשתי תבניות אינגליש גדולות:
500 גרם קמח לחם או קמח לבן
1 כף (11 גרם) שמרים יבשים
100גרם חמאה מומסת, לא רותחת
150 מ"ל חלב
2 ביצים בטמפ' החדר
1/2כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/2כפית מלח
500 גרם קמח לחם או קמח לבן
1 כף (11 גרם) שמרים יבשים
100גרם חמאה מומסת, לא רותחת
150 מ"ל חלב
2 ביצים בטמפ' החדר
1/2כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/2כפית מלח
במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו
את השמרים והסוכר. מוסיפים חמאה, חלב, ביצים ותמצית וניל. מעבדים עד לקבלת בצק,
ומוסיפים מלח. מעבדים 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק ומבריק, ומעט
דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד הכפלת הנפח. כדאי להתפיח את הבצק התפחה חלקית בחוץ ואז
להכניס אותו למקרר לשעתיים שלוש להמשך התפיחה.
המתכון לקרם גבינה: לערבב יחד את כל החומרים
ולשמור במקרר.
400 גרם גבינת שמנת 5% של גד
80 גרם (1 כוס פחות כף) סוכר
20 גרם (2 כפות) קמח לבן מנופה
חבילה (80 גרם) פודינג וניל
קליפת לימון מגוררת
400 גרם גבינת שמנת 5% של גד
80 גרם (1 כוס פחות כף) סוכר
20 גרם (2 כפות) קמח לבן מנופה
חבילה (80 גרם) פודינג וניל
קליפת לימון מגוררת
מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חלק למלבן, עליו מורחים חצי מהמלית. מגלגלים לרולדה וחותכים כל 2-3 ס"מ. מניחים את השושנים שניתקבלו על הצד החתוך בתוך תבנית ומתפיחים עד הכפלת הנפח. מורחים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כחצי שעה. מוציאים ומורחים בסירופ סוכר. מקררים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה