יום ראשון, 7 במרץ 2010

רשמים מהיום הראשון לסטאז'

היום בשעה 8 אפס אפס AM התייצבתי באחת הקונדיטוריות הנחשבות באיזור מגורי, בה אבלה בחודש וחצי הקרובים במהלך תקופת הסטאז' (התמחות בעברית). חברה ללימודים, שעושה את הסטאז' שלה באותו מקום, הקדימה אותי וחיכתה בכניסה.
במטבח כבר עבד הצוות הקבוע: אחד אחראי, שניים קצת פחות אחראיים ועוד שניים הכי פחות אחראים. הצוות החביב והמסביר פנים היה שקוע במלאכה, וגם אנו נכנסנו לעיניינים תוך דקות. קיבלנו בצקים מוכנים של עוגיות מסוגים שונים אותם פרסנו, כדררנו, ציפינו באבקת סוכר וגילגלנו לצורת קפיץ. לקינוח הכנו בראוניס במיקסר ענקי והזלפנו לתבניות. מגשי האפייה התמלאו במהירות ולאחר אפייה קצרה יחסית, נשלחו לקדמת החנות לאריזה. לשמחתי לא נחסכו מאיתנו טעימות והכל היה פשוט וואו!!
היום עבר מהר, כל גופי כואב ולכן אקצר, לא לפני שאצרף לכם מתכון הורס לבראוניז. הקרדיט למרתה סטיוארט וככה זה הולך:
חומרים
110 גרם חמאה
3/4 כוס קמח
1/2 1  כוסות סוכר
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח
230 גרם שוקולד מריר
חופן אגוזי מלך קצוצים גס - אופציה
הכנה
לחמם תנור ל-180 מעלות ולשמן תבנית אפיה, עדיף מלבנית.
לשים שוקולד וחמאה בקערה חסינת אש ולהניח את הקערה מעל סיר עם מים רותחים, כך שהקערה לא תיגע במים. כשהשוקולד והחמאה נמסו, להסיר מהאש ולהניח בצד להתקרר, בערך 10-15 דקות. כדאי לערבב מדי פעם.
להוסיף לקערה סוכר ולערבב. את הביצים להכניס אחת אחרי השניייה כשאחרי כל ביצה מערבבים את המסה.
להוסיף תמצית וניל, מלח וקמח ולערבב עד שהמסה חלקה.
לצקת לתבנית, ומי שבחר להוסיף אגוזים, זה הזמן לפזרם מלמעלה.
לאפות כ-40 דקות. לבדוק אם מוכן בעזרת קיסם או סכין.
לצנן לגמרי לפני הגשה.
ספרו לי איך היה. לילה טוף!

אין תגובות:

פרסום תגובה