יום שבת, 24 בנובמבר 2012

עוגיות שושנים - מתכון מצולם

עד היום לא יצא לי להכיר מישהו שיכול לעמוד בפיתוי של העוגיות הנפלאות האילו. הן מפיצות ריח מדהים של וניל ונמסות בפה.
המתכון המצולם יעזור לכם בשלבי ההכנה ואם בכל זאת מתעוררת שאלה, צרו קשר.
 
מכינים בצק במיקסר או מעבד מזון, מכסים בנילון ומקררים כשעה
מקציפים חלבון, סוכר לקצף יציב ומקפלים פנימה את הפודינג
מרדדים את הבצק ומורחים את הקצף
מגלגלים כל מלבן לרולדה ופורסים לפרוסות
אופים ב-180 מעלות כעשרים דקות
 

לבצק:
200 גרם חמאה בטמפ' החדר חתוכה לקוביות
2 כפות אבקת סוכר
1 ביצה
מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)
3 כוסות קמח
שקית אבקת אפייה (10 גרם)

למלית:
3 חלבונים
3/4 כוס סוכר
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

הכנה:
את חמרי הבצק מעבדים יחד, במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון עם להב מתכת. לא לעבד יותר מדי אלא להגיע למצב של פירורים ואז לאחד בידיים. לעטוף בניילון ולקרר כשעה.

לחמם תנור ל-180 מעלות. להקציף חלבונים עם סוכר לקצף יציב. לקפל פודינג לתוך הקצף. לחלק את הבצק לשניים ולרדד כל חלק לעלה מלבני. למרוח שכבה של קצף על הבצק. לגלגל לרולדה בזהירות ולפרוס כל 3-2 ס"מ. להניח את העוגיות במרחק של 2-3 ס"מ זו מזו ולאפות כ-20 דקות. לצנן.

2 תגובות:

  1. מצד אחד זה לא נשמע יותר מדי מסובך, מצד שני זה נראה מאוד מורכב, מצד שלישי הכי הרבה שאני מצליחה להכין כרגע בתחום הקינוחים זה כדורי שוקולד. נראה לי שעוד לא הגעתי לשלב האפייה.

    השבמחק
  2. חיפשתי הרבה אחרי המתכון הזה
    תודה!

    השבמחק