יום רביעי, 23 באוקטובר 2013

עוגת התפוחים של אילנה

אילנה היא בת דודתי היקרה, הידועה גם בכינוי "גמבנה" (אני דולצ'ה לצורך העניין). בביקורה האחרון אצלי סיפרה על קינוחים שהביאה לאירוע של חברים, אזני הזדקפו במיוחד לשמע תיאור עוגת התפוחים שהכינה. לאירוע הביאה שתיים וסיפרה שאחת התחסלה בשניות ואת השנייה החביאה המארחת במטבחה עד יעבור זעם וכל האורחים יתפזרו.
חיכיתי להזדמנות להכין את העוגה וזו הגיעה הבוקר. כעשרים דקות הכנה, הכוללים קילוף וחיתוך התפוחים ועוד חצי שעה של אפייה יניבו 2 עוגות תפוחים בבצק עלים ריחניות ומבושמות וטעמן מתוק-חמצמץ.
היתרון בעוגה הזו שניתן לאכול אותה חמימה או בטמפ' החדר. ניתן גם להכין מראש ולחמם כ-5 דקות בתנור חם. דליקטס אמיתי שכל חובבי עוגות התפוחים יתעלפו ממנו. באחריות ♥


עוגת תפוחים בבצק עלים 

חומרים ל-2 עוגות:
1 חבילה בצק עלים על בסיס חמאה
5 תפוחי גרנד
50 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
מיץ מחצי לימון
1 כפית תמצית וניל
קינמון לפי הטעם
2 כפות ריבת משמש
לזיגוג:
ביצה טרופה
מעט סוכר
אבקת סוכר לקישוט
הכנה:
קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות.
במחבת עמוקה ממיסים חמאה. מוסיפים סוכר, מיץ לימון, וניל וקינמון ומערבבים עד שאחיד.
מוסיפים למחבת את קוביות התפוחים ומקפיצים כחמש דקות. מצננים היטב.
יש לסנן את התפוחים מהמיץ שנוצר.
פותחים את הבצק ומחלקים אותו ל-2. כל חלק יצור לנו עוגה.
מורחים כל מרכז מלבן בכף ריבה. עורמים את התפוחים מעל הריבה.
בעזרת סכין חדה חותכים לרצועות ברוחב של 2 ס"מ את שני הצדדים הנותרים וסוגרים מעל התפוחים.
מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעט סוכר.
אופים בתנור שחומם מראש ל-190 כחצי שעה עד קבלת גוון זהוב עמוק. מצננים מעט ומפזרים מעל אבקת סוכר.
הצעות הגשה:
עם כדור גלידה וניל או סורבה קוקוס ו/או ערימת קצפת
גירסת פרווה:
משתמשים בבצק עלים על בסיס מרגרינה וממירים את החמאה במרגרינה
גירסה ללא סוכר:
משתמשים בריבה ללא סוכר. בבישול התפוחים משתמשים בממתיק מלאכותי או משמיטים לגמרי ואז שמים פחות ממיץ הלימון. מזגגים בביצה בלבד ואפשר גם לפזר מעט שקדים פרוסים מעל הביצה.
גירסה לעצלנים:
במקום לקלוף ולחתוך תפוחים משתמשים במלית תפוחים של מימונס. כמיכל וחצי לשתי העוגות ואז אפשר להשמיט את הריבה.



4 תגובות:

  1. דולצ'ה יקירתי!
    תודה על הפירגון! אם נשארה עוד חתיכית... אני באה!!!!!!!!
    נישיקותֱ
    ו..גם אני אוהבתותך..

    השבמחק
    תשובות
    1. בבקשה רבה ואם תרצי להספיק כדאי שתבואי מהר.
      נשיקות חזרה ותודה רבה על מתכון נפלא.

      מחק
  2. הכנתי לשבת האורחים פשוט התענגו על העוגה הזו.... איך לא הכרתי את הבלוג הזה??!! מקסים

    השבמחק
    תשובות
    1. היי עלמה, שמחה לשמוע שאהבתם והתענגתם. ברוכה הבאה ל"פאי לימון". שבת שלום :-)

      מחק