יום ראשון, 17 בנובמבר 2013

עוגיית שוקולד צ'יפס ע נ ק י ת !! מתכון מצולם

רוצים להפתיע מישהו שאתם אוהבים? אבל ממש?
הכינו לו או לה עוגייה ענקית וצבעונית עם ברכה אישית.
את העוגיות האלו הכרתי בארה"ב. הן פופולריות באותה מידה כמו כל עוגה אחרת בקונדיטוריות. הן מגיעות מקושטות, עם הקדשות לאירועים, חגים ושאר שמחות.
רציתי לפנק את בתי (שהיה לה יום לא כ"כ טוב) במשהו מתוק ועליז ונזכרתי בעוגיות האישיות הענקיות האלו שהמסר שלהן ברור מאוד: אני אוהבת אותך!


חומרים

 בקערת מערבל מקרימים חמאה ושני סוגי סוכר

 מוסיפים את שאר החומרים ומקפלים פנימה שוקו צ'יפס

 על תבנית אפייה שטוחה המרופדת בנייר אפייה מניחים יריעת רדיד אלומיניום ומגלגלים את דפנותיו פנימה
עד קבלת עיגול בקוטר של כ-25 ס"מ

מעבירים את התערובת אל רדיד האלומיניום ומיישרים. משאירים כס"מ רווח לקצה כי היא קצת תופחת

מקשטים במיני m&m (לא חובה)

 זו העוגיה שמתקבלת(קוטר 25 ס"מ)

 בעזרת רויאל אייסינג כותבים הקדשה
חומרים:
75 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום בהיר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1/4 1 כוסות קמח רגיל
1/4 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
1 כוס שוקולד צ'יפס
חופן מיני m&m (לא חובה)

הכנה:
לחמם תנור ל-170 מעלות.
על תבנית אפייה שטוחה המרופדת בנייר אפייה מניחים יריעת רדיד אלומיניום ומגלגלים את דפנותיו פנימה עד קבלת עיגול בקוטר של כ-25 ס"מ.
בקערה בינונית לנפות קמח, סודה לשתייה ומלח. לשים בצד.
להקרים חמאה ושני סוגי סוכר. להוסיף ביצה ותמצית וניל ולערבב.
להוסיף, את תערובת הקמח ולערבב עד שהמסה אחידה.

להוסיף שוקולד צ'יפס לערבב עד שנטמע.
להעביר את המסה לרדיד ולשטח. לקשט במיני m&m.
לאפות כחצי שעה או עד שקצות העוגיה הופכים חום זהוב.
לצנן היטב.

ניתן לקשט ו/או לכתוב ברכות בעזרת רויאל אייסינג.

עכשיו רוצו לפנק את אהובכם. זה עובד - באחריות :-)

אין תגובות:

פרסום תגובה