כשהתחלתי לכתוב כאן לא באמת חשבתי שאני יחידה ומיוחדת. ידעתי שיש עוד אלף כמוני. האמת שזה לא ממש הזיז לי. היה לי חשוב להוציא את מה שיושב לי בבטן/בראש/במוח (תחליטו מה נשמע הכי טוב) ולשתף עם מי שרוצה לשמוע.
עם הזמן, בעוד אני מחפשת מתכונים, רעיונות וכו' נתקלתי באין ספור (מאות, אם לא אלפים, טוב אולי הגזמתי קצת) בלוגים בנושאי בישול בכלל ואפייה בפרט.
בשבוע שעבר הגעתי במקרה לאתר שמרכז את כל בלוגי האוכל העבריים במקום אחד. בעיקרון, כל מי שכותב בלוג על אוכל, אחרי מבחן קבלה קצר, יכול להתפרסם שם. האתר נקרא אוכל 101 והוא מרכז תכנים נבחרים של בלוגרי אוכל, ומאפשר לעקוב בקלות אחרי כל מה שטעים בבלוגספירה הארצישראלית.
הבלוג של פאי לימון כבר מככב שם (קצת פרסום לא הזיק לאף אחד).
יום העצמאות שחל היום יהיה אצלי בסימן פרגון. פרגון לכל הכותבים והכותבות, פרגון לטל גלילי שהרים את האתר הנ"ל, פרגון לכל מאותגרי האפייה שהחליטו לעשות מעשה ולנסות בפעם הראשונה, או בפעם המאה, להכין קרם פטיסיאר, בתקווה שהפעם זה יצליח.
המתכון להיום יהיה לעוגיות חמאה שבתמונה, אך לקישוט בלבד כי את המתכון לבצק עצמו כבר רשמתי כאן באחד הפוסטים הקודמים.
הקישוט שמצפה את העוגיות נקרא "רויאל אייסינג" והוא מורכב ממספר מצומצם של מרכיבים: אתם רושמים?? חלבון ואבקת סוכר.
כל מרכיב נוסף הוא בחזקת רשות ואני מתכוונת לצבעי מאכל. החלבון ואבקת הסוכר יוצרים, ציפוי לבן שנראה יפה מאוד כמו שהוא, הוא מבריק, הוא טעים, הוא מתקשה מהר ושומר על צורתו ובעיקר מתוק. הוספת צבע מאכל תקפיץ את העוגיה בכמה דרגות ותייעד אותו לנושא הנבחר.
אני מעדיפה את צבעי המאכל בג'ל כי הם לא פוגעים במרקם, אך גם הנוזליים יעשו את העבודה.
רויאל אייסינג
חומרים:
1 חלבון של ביצה גדולה
250 גרם אבקת סוכר
צבע מאכל
הכנה:
לערבב חלבון ואבקת סוכר עד קבלת נוזל די סמיך. להוסיף צבע מאכל כרצונכם.
תמיד כדאי לשים קצת צבע בהתחלה ולהוסיף עוד בהדרגה עד קבלת הגוון הרצוי.
אם הרויאל אייסינג יוצא נוזלי מדי, יש להוסיף אבקת סוכר עד למרקם הרצוי.
לחילופין, אם סמיך מדי, להוסיף עוד קצת חלבון.
איך נדע שהמרקם נכון? זלפו פס דק. אם הוא נשאר ולא נוזל לצדדים, סימן שהמרקם נכון.
איך מקשטים עוגיה? בעזרת שקית זילוף וצנתר עגול עם פתח קטן תוחמים את העוגיה ויוצרים מסגרת. נותנים להתייבש כרבע שעה. אחרי שהמסגרת התייבשה והתקשתה, מזלפים רויאל לתוך החלק הפנימי של העוגיה, ובעזרת קיסם מפזרים לכל הכיוונים. אחרי שגם זה התייבש, בערך שעה אבל עדיף יותר, אפשר לזלף מעל כל דבר שרוצים. ניתן לשחק עם הצבעים והתוצאה תמיד יפיפיה וקוצרת תשואות.
עם הזמן, בעוד אני מחפשת מתכונים, רעיונות וכו' נתקלתי באין ספור (מאות, אם לא אלפים, טוב אולי הגזמתי קצת) בלוגים בנושאי בישול בכלל ואפייה בפרט.
בשבוע שעבר הגעתי במקרה לאתר שמרכז את כל בלוגי האוכל העבריים במקום אחד. בעיקרון, כל מי שכותב בלוג על אוכל, אחרי מבחן קבלה קצר, יכול להתפרסם שם. האתר נקרא אוכל 101 והוא מרכז תכנים נבחרים של בלוגרי אוכל, ומאפשר לעקוב בקלות אחרי כל מה שטעים בבלוגספירה הארצישראלית.
הבלוג של פאי לימון כבר מככב שם (קצת פרסום לא הזיק לאף אחד).
יום העצמאות שחל היום יהיה אצלי בסימן פרגון. פרגון לכל הכותבים והכותבות, פרגון לטל גלילי שהרים את האתר הנ"ל, פרגון לכל מאותגרי האפייה שהחליטו לעשות מעשה ולנסות בפעם הראשונה, או בפעם המאה, להכין קרם פטיסיאר, בתקווה שהפעם זה יצליח.
עוגיות מגן דוד |
הקישוט שמצפה את העוגיות נקרא "רויאל אייסינג" והוא מורכב ממספר מצומצם של מרכיבים: אתם רושמים?? חלבון ואבקת סוכר.
כל מרכיב נוסף הוא בחזקת רשות ואני מתכוונת לצבעי מאכל. החלבון ואבקת הסוכר יוצרים, ציפוי לבן שנראה יפה מאוד כמו שהוא, הוא מבריק, הוא טעים, הוא מתקשה מהר ושומר על צורתו ובעיקר מתוק. הוספת צבע מאכל תקפיץ את העוגיה בכמה דרגות ותייעד אותו לנושא הנבחר.
אני מעדיפה את צבעי המאכל בג'ל כי הם לא פוגעים במרקם, אך גם הנוזליים יעשו את העבודה.
רויאל אייסינג
חומרים:
1 חלבון של ביצה גדולה
250 גרם אבקת סוכר
צבע מאכל
הכנה:
לערבב חלבון ואבקת סוכר עד קבלת נוזל די סמיך. להוסיף צבע מאכל כרצונכם.
תמיד כדאי לשים קצת צבע בהתחלה ולהוסיף עוד בהדרגה עד קבלת הגוון הרצוי.
אם הרויאל אייסינג יוצא נוזלי מדי, יש להוסיף אבקת סוכר עד למרקם הרצוי.
לחילופין, אם סמיך מדי, להוסיף עוד קצת חלבון.
איך נדע שהמרקם נכון? זלפו פס דק. אם הוא נשאר ולא נוזל לצדדים, סימן שהמרקם נכון.
איך מקשטים עוגיה? בעזרת שקית זילוף וצנתר עגול עם פתח קטן תוחמים את העוגיה ויוצרים מסגרת. נותנים להתייבש כרבע שעה. אחרי שהמסגרת התייבשה והתקשתה, מזלפים רויאל לתוך החלק הפנימי של העוגיה, ובעזרת קיסם מפזרים לכל הכיוונים. אחרי שגם זה התייבש, בערך שעה אבל עדיף יותר, אפשר לזלף מעל כל דבר שרוצים. ניתן לשחק עם הצבעים והתוצאה תמיד יפיפיה וקוצרת תשואות.
מזל טוב ישראל!!
רק חלבון ביצה ואבקת סוכר ?? זה כל כך פשוט להכנה ! לא להאמין
השבמחק