יום שני, 20 באוגוסט 2012

דובשניות או לא להיות?

לכבוד החג המתקרב, החלטתי לשתף אתכם במתכון הורס לדובשניות.
הן מתוקות במידה, מתובלות במידה, מתפצפצות במידה, ונזללות במידה רבה. 

 קדימה לעבודה!
שמים סוכר חום בקערת המיקסר.
מחממים דבש עד לסף רתיחה ושופכים אל הסוכר. מערבבים והדבש החם ממיס את הסוכר.
 מוסיפים שמן ומערבבים. מוסיפים ביצה ומערבבים.
 מוסיפים את כל היבשים ומערבבים עד שהופך לבצק.
שמים בכלי מכוסה בניילון נצמד ומקררים כשעה. הקירור עוזר אח"כ לכדרר כדורים.
אחרי שעה מכינים כלי שטוח עם אבקת סוכר.
יוצרים כדורים, מגלגלים באבקת סוכר ומניחים בתבנית.
אופים בתנור חם כ-12 דקות. 

דובשניות מושלגות
חומרים
:
120 גרם דבש נוזלי/חם (1/3 כוס)
120 גרם סוכר חום כהה (1/2 כוס)
80 גרם שמן (1/3 כוס + 1 כף)
1 ביצה
320 גרם קמח (1/3 2 כוסות)
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
קינמון, ג'ינג'ר טחון, ציפורן
אבקת סוכר
הכנה:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה לערבב דבש וסוכר. להוסיף שמן.
להוסיף ביצה ולערבב עד אחידות.
לנפות קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ותבלינים לקערה.
להוסיף את תערובת הקמח למיקסר ולערבב עד שהופך לבצק.
להכין כדורים בקוטר 2 ס"מ ולגלגל כל כדור באבקת סוכר. לסדר על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 2 ס"מ. לאפות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ- 12 דקות. לצנן.


"מתוק, מתוק
הוא טעם החיים
אם רק יודעים כיצד לטעום
אם רק יודעים.
מתוק, מתוק
בלי "למה איך ואם"
אם רק יודעים
אם רק יודעים
מתוק, מתוק
בלי "למה איך ואם"
מתוק, מתוק
הוא טעם החיים
מתוק - הוא טעם החיים
מתוק - אם רק יודעים כיצד לטעום
אז בוא נתחיל עם זה היום."





אני מאחלת לכל עם ישראל שנה טובה ומתוקה.
אושר ובריאות, חדוות יצירה, פרגון הדדי ואהבת חינם
.

תגובה 1: