יום ראשון, 2 בספטמבר 2012

לאכול עננים - עוגת גבינה בראש השנה

יש לי מתכון לעוגת גבינה שאני כל כך אוהבת. הוא קל הכנה וקל אכילה. אחד שמלווה אותי המון שנים. זוהי עוגת גבינה אפויה שיוצאת אוורירית ולאכול ממנה זה כמו ל"אכול עננים".
  אז למה להחליף סוס מנצח אתם שואלים? אני לא. בסה"כ החלטתי לשדרג את המתכון הרגיל. להוסיף תחתית, לשלב סוג נוסף של גבינה, להוסיף דבש (שיהיה חגיגי) ולהכפיל את כמות הציפוי. אפילו לא שדרוג, ממש שדרוגון.
התוצאה יצאה קסומה ומאוד טעימה. גם על הצלחת העוגה נראתה מלאת רספקט, לעצמה ולמשדרגת. ההכנה של העוגה הזו ממש פשוטה ובכל זאת קבלו כמה תמונות על הדרך :

אל החמאה המומסת מוסיפים פירורי ביסקוויט ומערבבים. משטחים בתבנית ומקררים
מערבבים יחד גבינות, חלמונים, פודינג, קורנפלור ודבש
מקציפים חלבונים וסוכר
  מקפלים את הקצף לתערובת הגבינה מעבירים אל התבנית ואופים
מערבבים שמנת חמוצה עם אבקת סוכר ושופכים את הציפוי מעל העוגה החמה
 אחרי צינון, פורסים ומתענגים

עוגת גבינה עם נגיעות דבש לראש השנה כל השנה
(מתאים לתבנית עגולה בקוטר 24-26 או מרובעת קפיצית)
חומרים:
לתחתית העוגה:
100 גרם חמאה מומסת
150 גרם ביסקוויטים טחונים
קליפת לימון מגוררת
קורט קינמון (למי שאוהב)
למלית גבינה:
750 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
250 גרם גבינת ריקוטה
5 ביצים מופרדות
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
5 כפות קורנפלור
1/4 כוס דבש
לציפוי:
2 מיכלים  (400 מ"ל) שמנת חמוצה
5 כפות (40 גרם) אבקת סוכר

הכנה:
ממיסים חמאה במיקרו ואליה מוסיפים את פירורי הביסקוויט. מערבבים בכף עץ עד שכל הפירורים סופגים את החמאה. מעבירים לתבנית (אין צורך לשמן) ומשטחים. שמים במקרר עד גמר הכנת המלית.
בקערה עמוקה שמים: גבינות, חלמונים, פודינג, קורנפלור, דבש ומערבבים בעזרת מטרפה.בקערת המיקסר עם בלון הקצפה מקציפים חלבונים וסוכר עד קבלת קצף יציב ומבריק.
מקפלים את הקצף אל הגבינות.
אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 45 דקות. כדאי לשים כלי עם מים רותחים בתנור שיעניק סביבה עשירה בלחות. (עוגות גבינה מאוד מעריכות את זה, בדרכן שלהן כמובן.)
כשהעוגה בתנור מערבבים שמנת חמוצה עם אבקת סוכר. עם הוצאת העוגה שופכים את הציפוי מעל ומקררים בטמפ' החדר. כשתבנית העוגה כבר לא חמה ניתן להעבירה למקרר.

2 תגובות:

  1. אחותי את מתעלה על עצמך כל פעם מחדש איתך גם השמים או העננים הם לא הגבול

    השבמחק
  2. אויש מעולה! ממש ללקק את האצבעות. אני כבר שנים תוהה איפה על מפת באר שבע, עיר הולדתי, יש מאפיה שמכינה עוגות גבינה טובות. כנראה שאאלץ לאפות בעצמי...

    השבמחק