יום שישי, 24 באוגוסט 2012

עוגת קרם בננות ב-5 דקות

אשתו של האחיין שלי, הלן,  היא עורכת דין מצליחה ועסוקה שהמטבח הוא לא בעדיפות אצלה ובדרך כלל תשמח להזמין מבחוץ או להכין משהו קל וזריז. בביקורי האחרון בארה"ב, יצא לי לבקר די הרבה  אותה ואת האחיין שלי בביתם, ולו בזכות התינוק בן השנה שלהם, שכבש אותי והמיס את לבבי.
הלן נוהגת להכין מעין קינוח, העשוי מעוגיות וניל (מוכנות), בננות ופודינג בננה. כזה שמיישרים עם כפית (ועוד כפית ועוד..) את הגירסה הקצת יותר משודרגת שלי אני מעלה בפוסט זה. קלי קלות כבר אמרתי?
:-) Thank you Helen for teaching me about sweets


טובלים בישקוטים בחלב ומסדרים בתבנית
פורסים בננות ומסדרים מעל הבישקוטים
מכינים את הפודינג ומורחים מעל הבננות
  
מקשטים בגנאש, מצננים וזוללים
 
חומרים:
10-12בישקוטים
1/2 כוס חלב מהול בכפית רום אמיתי לטבול את הבישקוטים
2 בננות
פודינג בננה או פודינג וניל עם 1/2 כפית תמצית בננה
1 כוס חלב
1 מיכל שמנת מתוקה
גנאש מריר או חלב (50 מ"ל שמנת מתוקה + 50 גרם שוקולד מריר או חלב)
הכנה:
טובלים בישקוטים בחלב משני הצדדים ומסדרים בתבנית מלבנית.
פורסים בננות דק ומסדרים מעל הבישקוטים.
מקציפים את הפודינג עם חלב ושמנת מתוקה. אם משתמשים בפודינג וניל, הוסיפו את תמצית הבננה לקראת סוף ההקצפה. מורחים את הפודינג מעל הבננות ומישרים.
מכינים גנאש: ממיסים שוקולד במיקרו עד המסה באינטרבלים של 30 שניות (ולא שנייה יותר אחרת נשרף). כשנמס מוסיפים את השמנת ומערבבים. מתקבל קרם שאינו חם מדי ולכן ניתן לקשט איתו במיידית מעל הקרם.
מכסים עם ניילון נצמד ושומרים במקרר 3-4 שעות לפני ההגשה.

תגובה 1: