יום רביעי, 25 בספטמבר 2013

עוגת החתונה הראשונה שלי

קול ששון וקול שמחה - קול חתן וקול כלה
חודשיים חלפו מאז אותה שיחת טלפון מכלה עתידית שביקשה לדעת אם אני פתוחה לאתגר.
תמונה מטושטשת של עוגת חתונה הנישאת לארבע קומות, שנלקוחה ממגזין כלות אמריקאי, נשלח אלי למייל כבר באותו יום. הבטתי בתמונה במצמוץ יתר. הייתה זו טכניקת עיצוב שלא נתקלתי בה עדיין, עם זאת העוגה הייתה מהממת. הבטחתי לכלה שאחזור אליה בהקדם ואצתי רצתי להתייעץ עם טובי המוחות בתחום לגבי טכניקת הדבקת הספירלות על העוגה. לשמחתי הקולגות היקרות חזרו אלי במהירות. קבלתי עיצות שונות - איך אומרים? "אלף רופאים, אלף דעות".
ואז עלה לי רעיון לנסות ולאתר את מי שהכין את העוגה ולבדוק עם המקור. כל מה שהיה לי היה קובץ של תמונה ולי לא נותר אלא להזין את שם הקובץ, שהיה למעשה מספר כלשהו, במנוע החיפוש המדופלם. תוך פחות מדקה הגעתי לקונדיטוריה שהכינה את העוגה, הממוקמת באקרון, אוהיו, בארה"ב הרחוקה.
שלחתי הודעה לקונדיטוריה וכמו שעון שווייצרי, למחרת בבוקר קבלתי תשובה.
עם רמת בטחון גבוהה יותר מלפני יומיים, חזרתי אל הכלה עם תשובה חיובית. כעת נותר לבחור את הטעם של העוגה. הכלה לא היססה לשנייה וביקשה את כל הקומות בטעם "קטיפה אדומה" - Red Velvet.
סוג עוגה זו הוא אמריקאי למהדרין (כמו מוצא הכלה) ופחות מוכר בארץ, כשלמעשה מדובר בעוגת וניל המכילה מעט קקאו ומועשרת בצבע מאכל אדום המעניק לה את צבע הארגמן. עוגה זו הולכת יד ביד עם קרם גבינת שמנת ובמונחים אמריקאים, נחשבת יוקרתית ונחשקת.
כל ניסיונותי לשכנע את הכלה להכין קומה אחת בטעם רד וולווט ואת השתיים הנוספות בטעמים יותר "ישראלים" כמו שוקולד או וניל, לא צלחו.
ואם כבר רד וולווט, אז את הטוב ביותר ושוב פניתי לקולגות בחיפוש אחר המתכון האולטימטיבי, אותו השוויתי למתכוני הכוהנת מרתה סטיוארט ואושיית אפייה נחשבת נוספת מהאתר Joy of Baking.
מבין מספר מתכונים בחרתי את המתכון המכיל חמאה, בניגוד לשאר שהכילו שמן, מפני שאני מאמינה שחמאה מעניקה טעם הרבה יותר משובח. אף על פי ששמן מניב עוגות יותר עסיסיות, את זה פתרתי ע"י העשרת כל שכבה בסירופ סוכר לפני מריחת הקרם.
קרם גבינת שמנת הוא אחד הטעימים שיש. יש חשיבות לסוג גבינת השמנת בה משתמשים במתכון. הסוג המוקצף יניב קרם נוזלי ולכן יש להשתמש בסוג המוצק הנקרא "בלוק". לחברת "קרפט" יש את הפילדלפיה המצויינת, אותה ניתן למצוא במרכולים.
המתכון לפניכם ולי לא נותר אלא לאחל מזל טוב לזוג הצעיר ושחייכם המשותפים יהיו מתוקים כמו עוגת החתונה שלכם.

קטיפה אדומה
לתבנית/רינג בקוטר 26 (מתאים גם להכנת קאפקייקס)

200 גרם חמאה בטמפ' החדר
440 גרם סוכר (2 כוסות + 2 כפות)
8 ביצים
2 כפיות צבע מאכל ג'ל
1 כפית אבקת קקאו
480 גרם קמח רגיל (3 וחצי כוסות פחות 1 כף)
200 מ:ל שמנת חמוצה (1 מיכל)
2 כפיות תמצית וניל
6 גרם מלח  (1כפית)
12 גרם סודה לשתייה (2 כפיות)
20 מ"ל חומץ (1 כף + 2 כפיות)
8 גרם אבקת אפייה (2 כפיות)

הכנה
מחממים תנור ל-175 מעלות.
מקרימים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר. מוסיפיפ ביצים בהדרגה ומקציםים לפחות דקה לפני שמוסיפים עוד ביצה.
בקערה נפרדת מנפים קמח, אבקת אפייה, אבקת קקאו ומלח.
בקערה קטנה מערבבים שמנת חמוצה,תמצית וניל וצבע מאכל.
מוסיפים לקערת המיקסר את תערובת השמנת החמוצה ומערבבים.
מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים.
בכלי קטן מערבבים חומץוסודה לשתייה. התערובת תתסס בהתחלה.
מוסיפים לקערת המיקסר ומערבבים.
מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 40-50 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
מצננים היטב לפני שמקשטים בקרם.

קרם גבינת שמנת
חומרים:
230 גרם גבינת שמנת בבלוק (מסוג פילדלפיה) בטמפ' החדר
100 גרם חמאה בטמפ' החדר
3 כוסות אבקת סוכר מנופה
1 כפית תמצית וניל
קורקט מלח
הכנה:
מקרימים גבינת שמנת וחמאה עם וניל ומלח. מוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה עד קבלת קרם סמיך ונח לזילוף.

הרכבת העוגה:
פורסים את העוגה לשניים או שלושה חלקים.
מברישים כל חלק בסירופ סוכר ומורחים בקרם.


2 תגובות: